Logo Beltmolen

Project Beltmolen te Nieuw-Vossemeer

Kenmerken

Nieuw-Vossemeer — in het Brabants ‘Vosmear’ — is een dorp met zo’n 2400 inwoners in de gemeente Steenbergen, Noord- Brabant.

Het dorp wordt van Oud-Vossemeer (provincie Zeeland, gemeente Tholen) gescheiden door het Schelde-Rijnkanaal. Het dorp dankt zijn naam aan de heerlijkheid Vossemeer en Vrijberghe, waar het een onderdeel van was. Het Vossemeer was de naam van een groot water dat zich vroeger ter weerszijden van de Eendracht uitstrekte. Dit Vossemeer is geleidelijk ingepolderd en uiteindelijk werd de Eendracht de grens. De Eendracht is het water tussen het eiland Tholen en Noord-Brabant en tegenwoordig onderdeel van het Schelde-Rijnkanaal. De naam is een verbastering van het oorspronkelijke Heendrecht dat was vernoemd naar het inheemse plantje genaamd heen.

Het beste van beide provincies. Geniet van groen West-Brabant en waterrijk Zeeland.

Ligging

Het beste van beide provincies. Genieten van groen West-Brabant en waterrijk Zeeland.

Locatie

De oude dorpskern van Nieuw-Vossemeer heeft door de tijd heen haar historische karakter behouden. Het dorp telt een tiental monumenten waaronder de twee poldermolens die het dorp rijk is: De Vos en Assumburg, waarin het Nederlands Molenmuseum gevestigd is. Naast de historie en natuur biedt Nieuw-Vossemeer een zee van rust en ruimte. Bewoners genieten er van de landelijke, groene omgeving in combinatie met de nabijheid van water. Het dichtbijgelegen gelegen Steenbergen en de stad Bergen op Zoom bieden alle voorzieningen voor het hele gezin.

Beltmolen Fase 2
Tweekapper
24
25
26
27
28
29
30
31

Meer weten over project Beltmolen?
Neem contact op met Helmig Makelaardij of Atta Makelaars.